Wanddecoratie en bewegwijzering Comenius College

Krasvaste wallcovering


 

PROJECT OMSCHRIJVING

Het Comenius College in Hilversum heeft een ambitieuze renovatie en uitbreiding afgerond. Het schoolgebouw was in gebruik voor mavo, havo en vwo, was ongeveer 40 jaar oud en had een bruto vloeroppervlak van circa 9.500 m². Het bestaande deel werd voor ongeveer 80% gerenoveerd. De nieuwbouw betrof een uitbreiding aan 3 zijden tegen het te renoveren gebouw.

Wanddecoratie

De wanden in de gangen bij de lokalen zijn door TS Visuals voorzien van decoratieve prints, waarbij de visuals zijn afgestemd op de kleuren van de linoleum vloeren.

Nadat het naadloos vinylbehang was gemonteerd is er nog een speciale krasvaste coating aangebracht om beschadigingen door schooltassen en vandalisme tegen te gaan. Ook het veelvuldig schoonmaken speelde een rol bij de beslissing om een extra coating aan te brengen.

Ook de door ons geproduceerde wayfinding / bewegwijzering is optimaal afgestemd op de door de school bepaalde kleurstelling. Het gaat hier om gesublimeerde visuals op gelakt staal.

Gepersonaliseerde wandbekleding neemt zijn toevlucht in scholen, hotels, zorginstellingen, ziekenhuizen en kantoorgebouwen. Ons naadloos vinyl behang is scheurvast en makkelijk te reinigen. Het vinyl behang werkt brandvertragend en valt hiermee in de brandveiligheidsklasse B1.

Het printen en monteren van naadloos vinylbehang is mogelijk tot formaten van 5 meter hoog tot 45 meter breed. Deelnaden en niet sluitende afbeeldingen behoren hierdoor tot het verleden. De nieuwste UV printers zorgen voor scherpe en briljante afbeeldingen en de grijze achterzijde van het naadloos vinylbehang voorkomt het doorschijnen van de ondergrond. De wandbekleding kan volledig worden gepersonaliseerd op basis van uw ontwerp en wensen.

PROJECTGEGEVENS

Opdrachtgever:
Comenius College / CVO ‘t Gooi

Architect:
Rienks Architecten

Locatie:
Hilversum

Ontwerp:
Neeltje de Vries Graphic Design

Materiaal:
Naadloos vinylbehang met krasvaste coating / Decopanel gelakt staal bewegwijzeringspanelen

Productgroep:
Wandbekleding / wayfinding

Totaal:
500 m²

Gerelateerde producten

AluBond Fine-art fotopanelen

AluBond Fine-art: perfecte beeldreproductie Maak jouw interieur compleet met een AluBond Fine-art Photopanel Jouw afbeelding wordt in museum kwaliteit

Fotopaneel + baklijst

Photopanel Baklijsten: de kers op de taart Een baklijst is een houten galerie lijst met ‘schaduwvoeg’ waarin de Photopanel

Volg onze ontwikkelingen

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws omtrent onze projecten, producten en de sign en print oplossingen.