Geprinte glaspanelen MCA – Alkmaar

Glaskunst in het ziekenuis


 

PROJECT OMSCHRIJVING

De Beeldgroep van het Medisch Centrum Alkmaar (MCA) is geen repro afdeling en ook geen grafisch bedrijf. ‘De Beeldgroep is dan ook een bijzondere afdeling binnen het ziekenhuis met als belangrijkste taak fotografie.
De Beeldgroep brengt alles in en om het ziekenhuisgebouw in beeld, want ze is tevens verantwoordelijk voor de vormgeving en dtp van alle eigen publicaties. Ook de aankleding van het gebouw in bijvoorbeeld de spreekkamers en wachtruimtes komt voor een belangrijk deel uit de koker van het Beeldgroep team, dat bestaat uit drie fotografen en twee dtp-ers.

Voor de ontvangstruimten en polyklinieken verzorgde TS Visuals geprinte glaspanelen, alle voorzien van een unieke decoratieve afbeelding. Vanwege het veiligheidsaspect is gekozen voor gehard glas, waarbij het risico voor patiënten, personeel en bezoekers tot een minimum wordt beperkt. De zorgvuldig gekozen afbeeldingen dragen bij aan een ‘healing environment’, waar patiënt en bezoeker zich op hun gemak kunnen voelen.

In de afgelopen jaren zijn ca. 150 glaspanelen geproduceerd, waarvan de meeste in het formaat 2000 x 600 mm. Elk glaspaneel is door onze eigen montagedienst met 4 zware RVS afstandhouders op de wanden van de diverse ruimtes bevestigd. De panelen zijn super krasvast, nagenoeg onderhoudsvrij en wegen ca. 30 kg per stuk.

Glas biedt veel mogelijkheden voor o.a. architecten, ontwerpers, kunstenaars en fotografen, zowel esthetisch gezien als voor functionele toepassingen. Voorbeelden zijn fotopanelen, tafelbladen, deuren of kastwanden scheidingswanden, etc.

PROJECTGEGEVENS

Opdrachtgever:
MCA (Medisch Centrum Alkmaar)

Locatie:
MCA (Medisch Centrum Alkmaar) - Alkmaar

Ontwerp:
Beeldgroep MCA

Materiaal:
Gehard glas Optiwhite rondom geslepen 10 mm

Productgroep:
Glasdecoratie

Totaal:
ca. 150 panelen

Gerelateerde producten

AluBond Fine-art fotopanelen

AluBond Fine-art: perfecte beeldreproductie Maak jouw interieur compleet met een AluBond Fine-art Photopanel Jouw afbeelding wordt in museum kwaliteit

Fotopaneel + baklijst

Photopanel Baklijsten: de kers op de taart Een baklijst is een houten galerie lijst met ‘schaduwvoeg’ waarin de Photopanel

Volg onze ontwikkelingen

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws omtrent onze projecten, producten en de sign en print oplossingen.