Gemeentehuis Edegem

Kunstwerk siert gevel


 

PROJECT OMSCHRIJVING

De Belgische gemeente Edegem heeft het gemeentehuis grootschalig verbouwd.  Om de omgeving verder te verfraaien schreef de Gemeente een opdracht uit voor een kunstwerk aan de gevel van het aangrenzende pand. Kunstenaar Philip Huyghe won met zijn schetsontwerp de opdracht.

Gesublimeerd aluminium bleek te voldoen aan alle gestelde technische en esthetische eisen. In het productieproces is de afbeelding door middel van een sublimatietechniek overgezet op een coating op Decopanel aluminium platen.
Onder druk en verhitting zijn de inktdeeltjes geïntegreerd in de toplaag, die werd afgewerkt met een kras- en kleurvaste coating. Vervolgens zijn de ruim 70 platen verwerkt tot zeer degelijke, maar uiterst hanteerbare sandwichpanelen.

De panelen zijn middels blinde bevestiging op de gevel aangebracht.

PROJECTGEGEVENS

Opdrachtgever:
Gemeente Edegem (B) – M2uur

Architect:
Vectris cvba, Leuven (B)

Locatie:
Edegem (B)

Ontwerp:
Philip Huyhe, Antwerpen (B)

Materiaal:
Decopanel aluminium sandwichpaneel met S-Panel kern

Totaal:
ca. 150 m2

Productgroep:
Gevelpanelen

Gerelateerde producten

AluBond Fine-art fotopanelen

AluBond Fine-art: perfecte beeldreproductie Maak jouw interieur compleet met een AluBond Fine-art Photopanel Jouw afbeelding wordt in museum kwaliteit

Fotopaneel + baklijst

Photopanel Baklijsten: de kers op de taart Een baklijst is een houten galerie lijst met ‘schaduwvoeg’ waarin de Photopanel

Volg onze ontwikkelingen

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws omtrent onze projecten, producten en de sign en print oplossingen.