Nieuwbouw Clusius College – Alkmaar

Geprinte glasfolie en wanddecoratie voor nieuwe groenschool VMBO / MBO


 

PROJECT OMSCHRIJVING

De bestaande scholen in Alkmaar en Castricum zijn gerenoveerd en uitgebreid met nieuwbouw. .

Op de glaspartijen hebben wij een combinatie gemaakt van geprinte glasfolie en contour gesneden zandstraalfolie (etched glass).

De inkijk- en zonwerende eigenschappen van de raamvisuals op geprinte glasfolie en etched glasfolie dragen bij aan een prettig werkklimaat.
Daarnaast is er gespeeld met transparantie, semitransparantie, kleur en licht voor het behouden van een open, ruimtelijk gevoel.

Voor TS Visuals was het een uitdaging om de visualisatie binnen het ecologische concept op de wanden en ramen door te zetten.

Wij hebben ernaar gestreefd om de natuur beleving in beelden te vertalen in een groot deel van het gebouw, waaronder het centrale atrium en de skyboxen die op het binnenplein uitkijken.

Naar het Clusius College ga je als je een beroep ambieert in de natuur, voeding en milieu.

De ideale onderwijsomgeving met een groene identiteit ademt die passie in alle aspecten. En als je binnen bent, geeft het gebouw toch een gevoel van buiten zijn.

Binnen zijn drie met groen begroeide wanden aangeplant. Met ecologische principes, groen en water, wordt een natuurlijk klimaat bereikt.

Met groene gevels is het microklimaat te beïnvloeden; de gevels blijven koeler en als het raam open staat, bepaalt de geur van de seizoenen onbewust de atmosfeer.

 

PROJECTGEGEVENS

Opdrachtgever:
Centraal bureau Clusius College - Alkmaar

Architect:
INBO Architecten - Amsterdam

Locatie:
Drechterwaard - Alkmaar

Ontwerp:
Team TS Visuals

Materiaal:
Geprinte transparante glasfolie, Beprinte etched glasfolie

Productgroep:
Glasdecoratie

Totaal:
ca. 200 m²

Gerelateerde producten

HD Metal plafond Markthal Rotterdam

Productie akoestisch kunstwerk van 11000 m2 TS Visuals is print producent van het Markthal Rotterdam project Hiervoor ontwikkelden en

Making of Ems Galerie Rheine

Akoestisch plafond Ems Galerie Rheine 'INS BLAUE HINEIN TRÄUMEN' Ins Blaue hinein träumen is een drieluik van plafonds met de

Volg onze ontwikkelingen

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws omtrent onze projecten, producten en de sign en print oplossingen.