Smoke in your eyes – Kunstproject Rob Scholte

Een serie grote afbeeldingen van pakjes sigaretten op ‘geëmailleerd’ aluminium


 

PROJECT OMSCHRIJVING

Kunstenaar Rob Scholte brengt de geneugten van het roken van sigaretten in 2011 in woord en beeld met zijn collectie getiteld Smoke in your eyes; een verzameling grote afbeeldingen van pakjes sigaretten op Photopanel aluminium.

Rob maakte speciaal voor de Twente Biënnale een serie van werken waarbij al die negatieve boodschappen van pakjes sigaretten vervangen werden door juist positieve als ‘van roken wordt je blij’ en ‘een tevreden roker is geen onruststoker’. Er was echter ook de nodige kritiek op de kunst, sommigen vonden het dan ook meer sluikreclame dan kunst.
“Waar het om gaat, is dat roken tot onze persoonlijke vrijheden behoort’, reageert Scholte. ‘Dat de overheid die probeert aan te tasten met een heksenjacht op rokers, vind ik niet te pruimen. Dit project is dan ook een regelrecht statement, waarvoor ik de twaalf bekendste sigarettenmerken van verschillende fabrikanten heb gebruikt als kunstuiting’.

Na de eerste succesvolle serie ‘Smoke in your eyes’ panelen is er onlangs een tweede (Nederlandse) en een derde (Duitse) serie door TS Visuals geproduceerd.

PROJECTGEGEVENS

Opdrachtgever:
Rob Scholte

Locatie(s):
Diverse exposities in binnen- en buitenland

Ontwerp:
Rob Scholte

Materiaal:
Photopanel aluminium hoogglans met dubbel omgezette randen

Totaal:
3 series, elk bestaande uit 12 blow ups van sigarettenpakjes met prikkelende teksten.

Productgroep:
Fotopanelen

Gerelateerde producten

AluBond Fine-art fotopanelen

AluBond Fine-art: perfecte beeldreproductie Maak jouw interieur compleet met een AluBond Fine-art Photopanel Jouw afbeelding wordt in museum kwaliteit

Fotopaneel + baklijst

Photopanel Baklijsten: de kers op de taart Een baklijst is een houten galerie lijst met ‘schaduwvoeg’ waarin de Photopanel

Volg onze ontwikkelingen

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws omtrent onze projecten, producten en de sign en print oplossingen.