Akoestische kunstwerken Ems Galerie Rheine

Project : Plafonds Ems Galerie Rheine op basis van HD Metal perfo aluminium.

TS Visuals produceerde recent drie akoestische kunstwerken voor de plafonds van EMS Galerie Rheine, een Duitse woonmall op 30 km over de grens in Duitsland

  • Toepassing : Decoratieve plafond panelen voor Ems Galerie Rheine ( Dld )
  • Opdrachtgever : Hermann Klaas Projektentwicklung GmbH
  • Architect : Thomas Schaper
  • Kunstwerk : Margriet Smulders - www.margrietsmulders.nl
  • Strategische concept : Mothership - www.enterthemothership.com
  • Uitvoering : HD Metal perfo aluminium 2 mm voorzien van sublimatie print.
    Totaal : 600 vierkante meter
HD Metal Plus - Plafond- Ems Galerie Rheine - TS Visuals


Projectbeschrijving

Dit project betreft drie plafonds in een Duitse woonmall, met op elk plafond een kunstwerk van Margriet Smulders van ongeveer 200 vierkante meter. De plafonds zijn uitgevoerd in HD Metal perfo aluminium.
Voor de sublimatiecoating is gekozen voor een pearl structuur vanwege de niet-reflecterende eigenschappen. Hierdoor wordt strijklicht tot een minimum beperkt.
De akoestische panelen hebben uiteenlopende vormen en formaten. “Een rechtstreekse spin-off van het Markthal-project, maar qua uitvoering ingewikkelder. Dit plafond had veel schuine zijden en we moesten rekening houden met uitsparingen voor sprinklers, spotjes en daarnaast bestaat elk plafond uit verschillende formaten.

Beprinte gevelbeplating voor nieuw uien veredelingscentrum

Betreft : Decoratieve beprinte gevelbeplating Decopanel perfo exterieur
Uitvoering : Digitale print op geperforeerd en gecoat aluminium, daarna voorzien van een krasvaste exterieur coating
Totaal : 9 wanden met 1 megavisual van 500 x 500 cm, verdeeld over 16 panelen per wand.
Montage : Op stalen balken met daarop gemonteerd een houten onderconstructie.

Op 27 september werd het nieuwe Veredelingscentrum van De Groot en Slot geopend.

Voor de bouw was weinig tijd. Begin april begon de sloop van het oude gebouw en op 28 april werd de eerste paal geslagen. Tijdens de zomer is dus hard doorgewerkt.
Na de zomervakantie begon TS Visuals met de productie en de montage van de kers op de taart, de decoratieve beprinte gevelbeplating.

De keuze voor Decopanel Perfo exterieur is gebaseerd op sterke ventilatoren in de gevel die enerzijds aan het zicht moeten worden onttrokken en anderzijds vele kubieke meters aan lucht naar binnen moeten zuigen.

De nieuwbouw past naadloos in de strategie van De Groot en Slot.
Veredelingsmateriaal dat wereldwijd van de proefvelden naar Broek op Langedijk komt, wordt in het nieuwe veredelingscentrum opgeslagen.
Hiervoor staan 40 droogwanden ter beschikking, die afzonderlijk en volledig geautomatiseerd zorgen dat het product geconditioneerd wordt.
Na droging en opslag worden de producten verder verwerkt en beoordeeld.
Hierbij wordt gebruik gemaakt van een grote nieuwe demonstratieruimte.
In het nieuwe veredelingscentrum is meer ruimte voor onderzoek.
Droog- en bewaarproeven kunnen gedaan worden. Maar ook innovaties op het gebied van ziekteresistentie.

Nieuwe wanddecoratie in het Medisch Centrum Alkmaar

Bij de afdeling nucleaire geneeskunde van Medisch Centrum Alkmaar (MCA) worden vooral diagnostische onderzoeken gedaan met behulp van radioactieve stoffen.

Buiten naar binnen brengen

De wanden van de donkere ruimte in het keldergedeelte van het ziekenhuis zijn door ons voorzien van een frisse visual met zeemotief.
Ondanks het gebrek aan daglicht wordt zo toch een beetje buiten naar binnen gebracht.

NAADLOOS VINYL FOTOBEHANG

Om een goede hechting op de super hygiënische epoxy coating van de wanden te krijgen zijn er eerst lijmproeven door ons uitgevoerd.
Het door ons toegepaste naadloos vinylbehang is krasvast en waterbestendig en dus goed afneembaar.

Wanddecoratie - Naadloos Vinyl Behang - Projectbehang - Fotobehang in Medisch Centrum Alkmaar
Wanddecoratie - Naadloos Vinyl Behang - Projectbehang - Fotobehang in Medisch Centrum Alkmaar
Wanddecoratie - Naadloos Vinyl Behang - Projectbehang - Fotobehang in Medisch Centrum Alkmaar

 

We zijn er zo blij mee! Het geeft echt een heel andere sfeer aan de ruimte. Willen het zeker in de toekomst een vervolg geven. Jullie geven de donkere ruimte echt weer kleur. Dank.  

Edwin Mooij
(Specialized Analyst Cyclotron)

Aluminium foto paneel geplaatst bij Anna van Rijn College

Krasbestendige aluminium foto paneel voor TMAVO afdeling

Het Anna van Rijn College in Nieuwegein bestaat uit 5 scholen, met elk een eigen, gezellige en prettige sfeer. Voor de TMAVO afdeling hebben wij een krasvaste fotowand gemonteerd, bestaande uit 5 aluminium foto panelen met een matte toplaag.

KRASBESTENDIGE PANELEN

De keuze voor panelen werd bepaald vanwege de onregelmatige achtergrond, die maakte dat naadloos vinylbehang geen optie was. Ook vond men vinylbehang te kwetsbaar.
De wand die bestaat uit een combinatie van baksteen, geschilderde delen en stalen dwarsbalken moest eerst worden geëgaliseerd. Daarom hebben wij geadviseerd om deze op te dikken met houten panelen van 9 mm dik, waarop de fotopanelen zijn gemonteerd.
Alle afzonderlijke panelen vormen zodoende een mooi sluitend totaalbeeld, waarbij de fotowand iets lijkt te zweven ten opzichte van de achterwand.

ALUMINIUM FOTOPANELEN

Uiteindelijk is er gekozen voor Photopanel aluminium omdat het geheel tegen een stootje moet kunnen en de kwaliteit voor jaren gewaarborgd moet zijn.

Omdat de ruimte een ontmoetingsplek is waar veel studenten verblijven is er gekozen voor een extra krasbestendige uitvoering. De leerlingencommissie heeft de zwart-wit afbeelding met de skyline van New York gekozen en zij zijn ook verantwoordelijk voor het interieurconcept .
Tenslotte hebben de studenten onze montageploeg ook goed meegeholpen tijdens onze montage werkzaamheden.

HD Metal aluminium - HD Metal geplaatst bij Anna van Rijn College in Nieuwegein
Aluminium foto panelen geplaatst bij Anna van Rijn College in Nieuwegein
Aluminium foto panelen geplaatst bij Anna van Rijn College in Nieuwegein

Een mooie print van TS Visuals in de aula en meubels van MET U. De prints zijn gekozen door de leerlingen en deze zijn er erg trots op. Hierdoor weet ik zeker dat ze een lang leven tegemoet gaan. Dank voor de goede service en de soepele montage. Tot snel. 

Wim van der Nat (Facilitair Manager Anna van Rijn College - Nieuwegein)

TS Visuals in de schijnwerpers; Commissaris van de Koning op werkbezoek

Voordat hij naar het stadhuis van Alkmaar ging om Piet Bruinooge te installeren als burgemeester van Alkmaar, bracht Commissaris van de Koning Johan Remkes een bezoek aan TS Visuals in de Gemeente Langedijk.

Remkes had eerst een ontmoeting met de leden van het college en vervolgens bezocht hij TS Visuals.

De Markthal Rotterdam

Tijdens de ruim een uur durende presentatie lieten de gasten zich uitgebreid informeren over ons aandeel in het Markthal Rotterdam project, waarvan de geprinte binnengevel wereldwijd de aandacht heeft getrokken.

Regionale en landelijke projecten

Daarnaast was er de gelegenheid om verschillende regionale en landelijke projecten te belichten, waaronder de visualisatie en inrichting van het Clusius College in Alkmaar / Castricum en de bewegwijzeringspanelen op Schiphol.

Op initiatief van burgemeester Cornelisse, wordt ons bedrijf volgende maand bezocht door 5  burgemeesters uit de regio.

 

Commissaris van de Koning op ambtsbezoek bij TS Visuals
Commissaris van de Koning op ambtsbezoek bij TS Visuals
Commissaris van de Koning op ambtsbezoek bij TS Visuals

Ik dank u zeer hartelijk voor deze mooie presentatie van het kunstwerk in de Markthal te Rotterdam. Ik ben erg onder de indruk van de door u en uw team geleverde prestaties en ga binnenkort zeker ter plaatse kijken! 

Gert Broekman (Beleidsadviseur Kabinet commissaris van de Koning in Noord-Holland)

Fespa Awards voor TS Visuals – categorie en overal

TS Visuals is opnieuw in de prijzen gevallen met Markthal Rotterdam. Tijdens het Fespa Celebration Awards Dinner dinsdagavond in Keulen kreeg het bedrijf twee Fespa Awards overhandigd.

 
Tijdens een feestelijke dineravond in de Flora Keulen werden dinsdagavond de Fespa Awards bekendgemaakt. TS Visuals uit Oudkarspel mocht maar liefst twee prijzen in ontvangst nemen. Het bedrijf kreeg voor het project Markthal Rotterdam zowel een ‘gold medal’ in hun categorie (metal & wood products, signs en objects) als de overall ‘best in show award’, vanwege ‘interest and innovation”, aldus de jury.
 

Juryrapport

“Het is een noviteit van creatieve samenwerking. Het project bewijst dat het verwezenlijken van een ontwerp in nauwe samenwerking met technologie tot het reproduceren van vrijwel onbeperkte ideeën kan leiden. Dit project is een monument voor onze industrie en zal de branche ook motiveren verder te kijken dan onze eigen expertise, ervaringen en overtuigingen”, aldus de jury over het winnende project. De jury was bovendien zeer te spreken over de uitzonderlijk hoge standaard van de print- en beeldkwaliteit. “Klanten, ontwerpers en architecten zullen zich uitgedaagd voelen om na te denken over nieuwe manieren van implementatie van imaging in hun omgeving, wat zijn weerslag zal hebben op onze totale industrie.”

Presentatie

Daarnaast complimenteerde de jury TS Visuals voor de manier waarop ze haar inzending had gepresenteerd. “De monsters, documentatie en gevisualiseerde processtappen zijn een voorbeeld dat als we in staat zijn om de beste producten te produceren voor onze klanten, we ook in staat zijn om onszelf op de beste manier te presenteren.” Een advies dat de jury dan ook wil meegeven aan toekomstige inzenders: zorg voor een perfecte presentatie.

Markthal

Markthal Rotterdam van MVRDV architecten is een uniek ontwerp. TS Visuals werd benaderd om deze megavisual van in totaal 9.000 vierkante meter te produceren. Hiervoor is gebruikgemaakt van
speciaal gelakt en geperforeerd aluminium plaatmateriaal, waarbij de afbeelding met een sublimatieprocedé is aangebracht in een speciale coating.

Sign+ Award

Met dit project won TS Visuals in 2014 ook de Sign+ Award.

Bron: Sign+

Nieuws | Twee Fespa Awards voor TS Visuals

Nieuws | Twee Fespa Awards voor TS Visuals

Nieuws | Twee Fespa Awards voor TS Visuals

Nieuws | Twee Fespa Awards voor TS Visuals

 

 

TS Visuals winnaar Sign+ Award 2014

Publieksprijs, categorie en overall winst met Markthal Rotterdam

TS Visuals is met haar project ‘Markthal Rotterdam’ uitgeroepen tot overall winnaar van de Sign+ Award 2014.

Elf genomineerde projecten dongen mee naar deze gerenommeerde vakprijs.
De Sign+ Award 2014 werd vrijdag 31 oktober uitgereikt tijdens een feestelijk evenement in Media Plaza Utrecht.

Hoogstandje
Het project ‘Markthal Rotterdam’ werd door de vakjury geroemd vanwege de enorme visuele impact die het toch al bijzondere gebouw internationale allure geeft.

Sign+ Award - ts-visuals-project-markhal-rotterdam

Markthal Rotterdam van MVRDV architecten is een uniek ontwerp.

TS Visuals werd benaderd om deze megavisual van in totaal 11.000 vierkante meter te produceren.
Hiervoor is gebruikgemaakt van speciaal gelakt en geperforeerd aluminium plaatmateriaal.
Alle 4000 afbeeldingen zijn uniek en met een sublimatieprocedé aangebracht in een speciale coating.

De enorme afmeting en het gebruiksdoel stellen hoge kwaliteitseisen aan de technische uitwerking.
Vooral het feit dat een relatief klein bedrijf hier zijn expertise heeft kunnen inbrengen én dat ook heeft waargemaakt, is bepalend geweest voor het toekennen van de prijs.
Daarnaast is het een logistiek hoogstandje.

Dit is Architectural Signage in de overtreffende trap, aldus Kwee namens de vakjury.

De vakjury bestond uit een aantal gerenommeerde personen uit verschillende disciplines in en rond de sign- en reclamewereld.

Juryvoorzitter was Hwie-Yang Kwee (Managing partner van id-entity).
De jury bestond verder uit Vincent van Herk (Directeur Exposize Eindhoven en winnaar Sign+ Award 2012).
Annelies Dings (Directeur Glaifa Lichtreclame).
Peter van Zijderveld (Beleidsmedewerker Savantis).
Sander Baumann (Eigenaar Designworkplan)
en Ron van der ploeg (Directeur Ron Design).

De Sign+ Award is een tweejaarlijkse vakprijs voor de totale signbranche en wordt georganiseerd door het vakblad Sign+ Magazine, een uitgave van Eisma Businessmedia.

Laatste nieuws

Akoestische kunstwerken Ems Galerie Rheine

TS Visuals plaatste recent plafonds in een Duitse woonmall

HD Metal Plus - Plafond- Ems Galerie Rheine - TS Visuals

Beprinte gevelbeplating voor nieuw uien veredelingscentrum

TS Visuals deed de productie en de montage van de gevelbeplating

beprinte aluminium perfo gevelbeplating

Volg onze ontwikkelingen

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws omtrent onze projecten, producten en de sign en print oplossingen.