Fespa Awards voor Nederlandse en Belgische inzendingen

Naast TS Visuals, dat deze week de overall prijs van de Fespa Awards in de wacht sleepte, waren er meer winnaars. Vanuit Nederland en België vielen ook Pillopak, Fibertex en Hecht & Zebra in de prijzen.

Yaşar Gűvenen mocht in zijn nieuwe rol als Fespa-voorzitter de ‘Best in Show’ Award uitreiken aan TS Visuals.

De inzendingen voor de Fespa Awards 2015 waren dit jaar verdeeld over 17 categorieën. In elke categorie werden gouden, zilveren en bronzen awards uitgereikt, in totaal 61 categorieprijzen.

Regio

Opvallend was het grote aantal inzendingen uit India. Het aantal Nederlandse en Belgische inzenders was beperkt. Toch vielen daarvan wel een aantal in de prijzen, met meest opvallend natuurlijk de overall prijs voor TS Visuals met hun project Markthal Rotterdam. Lees daarover het eerdere bericht met jurytoelichting.

Pillopak

Een andere Nederlandse prijswinnaar was Pillopak, die een gouden award kreeg in de categorie ‘POP products – Printing on paper & board’ voor het project PicPong Pyramid. Dit betrof een 6x6x6 meter grote piramide van Paperboard, geplaatst in een winkelcentrum. Een bronzen award was er eveneens voor Pillopak, in dezelfde categorie, met een project voor Paardekooper, in samenwerking met JMC Signmakers.

Jury

De jury die alle inzendingen beoordeelde, bestond uit drie deskundigen: Jacek Stencel (Pasja, Polen), Josep Tobella (docent en directeur diverse print- en zeefdrukbedrijven, Spanje) en Hwie-Bing Kwee (Omnimark, Nederland).

De jury was onder de indruk van het hoge kwaliteitsniveau van de inzendingen en ook blij met het grote aantal zeefdrukprojecten, soms in combinatie met andere technieken. Wel verbaasden ze zich over de gebrekkige presentatie van sommige ingezonden projecten. Jurylid Kwee: “Ons algemeen advies naar nieuwe award gegadigden is: zorg voor een perfecte presentatie, daarmee maak je 50 procent meer kans.“

Publieksfavoriet

Naast de categorieprijzen, werden een aantal speciale prijzen uitgereikt. De eerdergenoemde Best in Show ging naar TS Visuals. Daarnaast was er de People’s Choice Award, voor het project dat online de meeste stemmen kreeg. Deze ging naar het Engelse PressOn, voor de camouflagewrap van een Engels oorlogsschip.

De Young Star Award werd uitgereikt aan Adrian Wolf van Ceramic Passion, die zes weken stage bij categoriesponsor Mimaki won. En de Hall of Fame Award, voor de beste printprofessional waarop online kon worden gestemd, ging naar Mark Gervais van Ningbo Shenzhou Knitting.

Uitreiking

De uitreikingsavond met een gala vond plaats in de Flora Keulen en werd omlijst met verschillende entertainment acts en muziek. In onderstaand filmpje een impressie van het Fespa Awards Gala Diner op dinsdagavond 29 mei.

Bron: Sign+

Nieuws | Twee Fespa Awards voor TS Visuals

Nieuws | Twee Fespa Awards voor TS Visuals

Nieuws | Twee Fespa Awards voor TS Visuals

Nieuws | Twee Fespa Awards voor TS Visuals

 

 

 

Laatste nieuws

Akoestische kunstwerken Ems Galerie Rheine

TS Visuals plaatste recent plafonds in een Duitse woonmall

HD Metal Plus - Plafond- Ems Galerie Rheine - TS Visuals

Beprinte gevelbeplating voor nieuw uien veredelingscentrum

TS Visuals deed de productie en de montage van de gevelbeplating

beprinte aluminium perfo gevelbeplating

Volg onze ontwikkelingen

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws omtrent onze projecten, producten en de sign en print oplossingen.